Ny operationstid bokad

 
 
Så var det snart dags för operation igen då. Inte lika stor som sist, tack och lov, men denna gången har jag desto mer att rodda med innan.
Operationen i sig är som sagt inte stor, utan nu ska de bara byta ut expanderproteserna mot mjukare implantat som är helt i silikon. De jag har idag är det både silikon och koksalt i. De kommer även (äntligen) att ta bort dosorna och slangarna jag har under huden, samt göra en ny bröstvårta på vänster sida (om det går, annars görs det vid ett senare tillfälle). Eftersom det är ett relativt litet ingrepp, kommer jag kunna åka hem samma dag. Förhoppningsvis utan dränage. Men så är det ju allt som ska ordnas inför operationen. För nu är jag ensamstående med min dotter, och kommer inte att få lyfta de första två veckorna efter operationen. Och eftersom hon bara är hos sin pappa varannan helg blir jag tvungen att söka hjälp bland vänner och familj. Det är inte helt lätt att få hjälp när alla måste jobba, men som det ser ut nu har jag i alla fall löst första veckan. Min moster, som dessutom är sjuksköterska, kommer hit och hjälper mig. Och tur är väl det, för jag kommer bli tvungen att ta Fragminsprutor både inför och efter operationen eftersom jag har en förhöjd risk för blodpropp efter proppen i fjol. Och som ni som följt mig genom detta vet, så finns det inte en chans att jag kommer klara det själv med min sprutskräck. Håll tummarna för att jag inte behöver ta dem så länge efter operationen. Jag vet att jag bara behöver ta en spruta inför operationen i alla fall, och det är kvällen innan. Alltid något.
 
För övrigt missade jag min Herceptin-tid på Karolinska idag. Som tur är håller medicinen tills på lördag (bäst före-datum pga blandat på apoteket), så jag fick en ny tid på fredag. Nog för att jag är trött och grötig i hjärnan många gånger efter cellgifterna, men sjukhustider brukar jag skriva in i kalendern direkt jag får dem. Well well, tur att det gick att boka om i alla fall. Näst sista behandlingen med Herceptin, förstår ni hur snabbt tiden gått? Det gör inte jag. Nästa gång ska jag fira, det är en sak som är säker.
 
 
1 kommentar