Uppdatering v.18 - fosterrörelser & trötthet

Har varit dåligt med uppdateringar här senaste månaden, har mer eller mindre levt i dvala..
Är så oerhört trött, och trots att jag är i v.18 ger det inte med sig. Så nu har jag varit på Mama Mia och tagit lite blodprover, för att kontrollera om jag kan ha underproduktion av hormon i sköldkörteln. Är det det, finns det mediciner att få, men är det inte det så får jag nog stå ut helt enkelt. Vill bara få bli pigg så jag orkar vara social i sommar. Både hemma och med vänner. Inte bara sova bort nästan all min lediga tid.
 
Blir andfådd för minsta lilla ansträngning också. Frågade barnmorskan om det, och hon sade att det var vanligt och inte har något med min kondition att göra, utan beror på att jag har så mycket mer blod som pumpas genom min kropp nu när det växer en liten en inuti mig.
 
Jobbade vaken natt inatt, 12 timmar, och vanligtvis blir jag så trött så jag stupar när jag kommer hem efter ett sådant arbetspass, men idag har jag fortfarande inte lyckats somna. Varför inte det då? Jo, för att den lille i min mage har bestämt sig för att det är dags att börja knacka på från insidan. Började känna det inatt på jobbet, och trodde först jag började bli dålig i magen. Var precis som gaser först och sen som muskler som spände över magen. Sen efter några timmar kom det lite 'buffar' precis som om hen pockade på min uppmärksamhet. En oerhört mäktig, märklig och surrealistisk känsla. Och det fortsätter, lade mig för att sova efter jobbet hemma hos svärmor vid 8:30, men har inte kunnat somna för så fort jag slappnar av känner jag det lilla livet buffa och röra på sig, nästan som små kullerbyttor. Måste nästan nypa mig själv för att förstå..
 
De få stunder jag orkat aktivera mig på fritiden har jag dock tagit vara på noga.
Varit ute med båten, varit på spontan AW med vänner (tvingade mig själv för att inte åka hem och somna framför TV:n) och gått sköna promenader hemma i Bromma. Och såklart födelsedagsmiddag på Wasahof, ett år kvar till 30!
 
 
 
bebis bromma båt gravid lycka milton mops
0 kommentarer